Mozgásfejlesztés, képességfejlesztés, pedagógiai fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

A sinus hullám esete a lóval ;-)

Matek, vagy nem matek?

2018. május 01. - fejlesztesek lohaton

A ló olyan háromdimenziós mozgásimpulzusokat ad, melyek a ló hátsó lábából indulnak ki, futnak végig előre a ló gerincén, amihez a lovas a medencéjén keresztül kapcsolódik. Ezt a mozgást EMG-vel, és filmes analízissel megvizsgálták, és rájöttek, hogy olyan sinushullámokat ír le, amely megegyezik a járó ember mozgásképével.

A  mozgásimpulzusok áttevődnek a lovas medencéjén át, a gerincen keresztül a nyakszirtig, ahol az agyat ritmikusan ismétlődő impulzusokkal ingerelve a járásnak megfelelő fiziológiás mozgásválaszokat hoznak létre. A lovas így reflexesen hasonlóan reagál a ló mozgására, mintha a saját lábán járna. Így indirekt módon azon emberek reflexíveit is aktivizálni lehet, akik mozgásukban akadályozottak.

Mégsem matek, sokkal jobb! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszteseklohaton.blog.hu/api/trackback/id/tr9713884004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása