Mozgásfejlesztés, képességfejlesztés, pedagógiai fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

Megint matek ;-)

2018. május 03. - fejlesztesek lohaton

Az előző bejegyzésben már beszéltem a ló mozgása által keltett mozgásimpulzusokról, melyek a lovas gerincén keresztül fiziológiás mozgásválaszokat hoznak létre.

A ló kb. 90-110-et lép egy perc alatt, így egy 20 perces kezelés során 2000 fiziológiás impulzust közvetíthetünk a lovas felé.  Lovon ülve az ember medencéjét és törzsét a ló mozgása befolyásolja. A ló lépés jármódja alkalmas ezen ingerek megteremtésére. A terápia során percenkénti 90-110-es frekvenciájú lengések áttevődnek a lovas medencéjére és felsőtestére, „ezáltal lehetővé teszik a kóros izomtónus regulációját, valamint a testtartási, támaszkodási- és egyensúlyreakciók folyamatos tréningjét.”

A terapeuta a ló hátának mozgásából eredő gyorsulási és centrifugális erők kihasználásával, továbbá célzott feladatokkal a szenzomotorikumot és a koordinációt is fejleszti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszteseklohaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2713887176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása