Mozgásfejlesztés, képességfejlesztés, pedagógiai fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

Fejlesztések lóháton

Na mozogj már!!

A mozgás és az idegrendszer kapcsolata 1.

2018. június 21. - fejlesztesek lohaton

Számtalan helyről zúdul ránk, hogy mennyire fontos a mozgás. Azt már az ovisok is fújják, hogy ha erősek és gyorsak szeretnének lenni, akkor bizony sportolniuk kell. De most kicsit vonatkoztassunk el az egészséges életmódtól, és nézzük meg, hogy mi köze van a mozgásnak a beszédhez, az olvasáshoz, az íráshoz, számoláshoz- egy csomó olyan dologhoz, amiknek első blikkre semmi, de semmi közük nincs hozzá.

A mozgásfejlesztés és az idegrendszer:

Születéskor az agyban az idegsejtek közötti kapcsolatok még nem épültek ki. A mozgás az az eszközrendszer, mely segít megtervezni az agyat. Általa az idegrendszert érő stimulációk építik az idegsejtek közötti szinapszisokat, segítik az ingerület gyorsabb és hatékonyabb átadását, létrehozva ily módon azt a rendszert, mely alapját képezi a tanulás képességének is.

A mozgás a fejlődés motorja, megfelelő mennyiségű mozgásingerre van szükség az ép idegrendszer fejlődéséhez.

 

Ha végig gondoljátok, egy átlag gyerek napját, értitek, hogy miért küzdenek annyian nehézségekkel az iskolában?

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszteseklohaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2114063525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása